miercuri, 2 martie 2011

Jurnal Calatorie : Budapesta, Ungaria


Budapesta este capitala ungariei, are o populatie de 1.70 milioane de locuitori si  sa format prin unirea la 1873 a trei orase asezate de-o parte si de alta a dunarii:Buda,Pesta si Obuda.

Principalele puncte de interes sunt Biserica Mathias si Catedrala Sfantul Stefan, Palatul Parlamentului, Palatul Regal si Bastionul Pescarilor.
Partea Buda este zona de locuit și de odihnă a capitalei, cu zone economice în nord și în sud, iar Pesta este centrul administrativ, comercial și industrial, cu cartiere mari rezidențiale și cu mari stabilimente de divertisment.

Din 1994 Budapesta are 23 de sectoare, acestea sunt numerotate în sensul mersului ceasului, dinspre interior spre exterior.


Program propus 2 zile :

In prima seara iti recomand o croaziera pe Dunare. Acest oras are un farmec aparte noaptea.O sa poti sa-ti faci o imagine de ansamblu asupra obiectivelor principala si poti lua masa pe vas ( majoritatea excursilor de 1-2 ore includ si masa ).

Incepem a doua zi cu cladirea Parlamentului, frumoasa cladire in stil neogotic si continuam cu podul cu lanturi, podul Margareta, podul Libertatii, baile gelert, celebrul bastion al pescarilor, castelul Huniazilor, palatul regal, piata eroilor, basilica Sf. Stefan si biserica Mathias rex. Seara o poti petrece intr-o atmosfera deosebita la cramele Bor Katakomba.

Ultima zi ne plimbam prin centru si vizitam muzeul de arta care adaposteste lucrari de Goya, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Tiziano, etc.



Cum ajung acolo ?

Aeroportul international Ferihegy se afla la 18 km de Budapesta.De aici putem opta pentru taxi sau autobuz pentru a asigura legatura cu centrul.



Cand ma duc acolo ?

Lunile octombrie si noiembrie sunt potrivite pentru a vizita acest fumos oras. Seara poate fi destul de racoare.




Cazarea

2 persoane se pot descurca cu aprox 200 eur pentru cazare, intrari si masa. Pensiunile din zona centrala sunt aproximativ 75 eur / noapte / camera iar un hotel bun de 4 stele costa undeva la 140 eur / noapte/ camera.

Masa

orasul are o mostenire culinara foarte bogata din care fac parte specialitatiile de vanat.Pentru 13 eur poti incerca gulasul traditional gulyasleves.

Unde mancam ?

- cramele Bor katakomba sunt ceva deosebit. ai ocazia sa vezi un spectacol traditional in timp ce maninci mancare tipic ungureasca. O alta atractie este vinul sau mai bine spus felul cum iti este servit. Iti sugerez sa-ti faci rezervare.


- restaurantul Hadik are preturi rezonabile siserviciibune. Are infatisare retrosi terasa.


- Ruswurm Confectionary daca vrei sa te distrezi si sa chefuiesti.


Unde ne cazam ?

- Hotelul Bohem Art este situat la numai 50 de metri distanţă de Dunăre şi de strada comercială Vaci utca. Numeroase restaurante, cafenele şi baruri sunt situate în vecinătate.De la 45 eur / noapte.
www.bohemarthotel.hu

-  Elegantul şi noul Hotel Zara superior de 4 stele, din centrul Budapestei, oferă o grădină pe acoperiş cu un centru spa, o piscină în aer liber şi acces gratuit la internet. De la 49 eur / noapte.
www.continentalhotelzara.com

- Corinthia Hotel Budapest de 5 stele, situat pe Grand Boulevard, oferă acces gratuit la centrul său spa Royal, 3 restaurante, o cafenea elegantă şi internet Wi-Fi gratuit în toate camerele. De la 88 eur / noapte.
www.corinthia.com


Transport   

Orasul se poate explora fara probleme pe jos , pentru zonele mai departate fiind disponibile autobuze, tramvaie sau taxiuri. Atentie la taxiuri, sunt in general ieftine dar cele particulare au tarife mult mai mari.



Sfaturi

 - nu urca in taxiuri care nu au afisata clar compania
- viziteaza muzeul Holocaustului
- mergi la un spectacol ( ideal este sa rezervi din timp biletele )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu