miercuri, 2 martie 2011

Jurnal Calatorie : Barcelona, Spania


Aflat intr-o pozitie privilegiata pe coasta Peninsulei Iberice si la malul Mediteranei, Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania, atat ca intindere cat si ca numar de locuitori. De asemenea este capitala Cataloniei, una din cele 17 provincii autonome ce compun Spania.


Capitala Cataloniei este fara indoiala un oras mediteranean, nu doar datorita locatiei sale ci mai ales datorita istoriei, traditiilor si influentelor culturale.Asediat de mai multe ori de-a lungul istoriei sale, Barcelona de astazi este o importanta destinatie turistica si centru artistic datorita mostenirii sale cuturale deosebite.

Barcelona este un important centru economic si unul dintre principalele porturi europene de la Marea Mediterana.


Tur de oras propus 3 zile :




Cum ajung acolo ?

aeroportul international El Prat se afla la 30 minute distanta de centru. Avem autobuze, taxi si un tren care ne stau la dispozitie pentru a ajunge in centru.

Cand ma duc acolo ?

luna iunie are temperaturi medii  de aproximativ 24 grade si un calendar cultural complet, deoarece este sezonul muzicii si al operei - atractia principala ramane sarbatoarea nocturna Sant Joan, pe data de 23.

Cazarea

aproximativ 170 eur /zi pentru cazare, masa si intrari.

camerele la un hotel de 3* sunt undeva in jur de 80 eur / camera / noapte iar un hotel de 4* central undeva pe la 300 eur / camera / noapte.




Masa 

specialitatile catalane din fructe de mare sunt renumite si diversificate. 

Transport   

orasul se poate explora pe jos sau cu autobuzele culturale ( rosu, albastru, verde) care te duc la toate punctele importante si asigura traducere la casti.



Sfaturi    

- evita sa mergi cu masina prin oras, locurile de parcare se gasesc greu
- cardurile pentru turisti iti ofera reduceri la diferite obiective 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu