vineri, 18 februarie 2011

Jurnal Calatorie : Venetia, Italia


Program propus pentru Vizitarea inulei Venetiei si imprejurimilie acesteia ( 2 zile ):

Ziua 1 Incepe vizita din punctul de interes maxim al insulei Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Muzeului Correr, Turnul cu ceas, biserica Santa Maria della Salute. faceti o plimbare pe stradutele Ventiei si pe podetele acesteia - dintre cele mai renumite este - Puntea Suspinelor. si luand o gondola sau un taxi vaporetto veti putea admira si canalele : canalul Giudecca si Canal Grande veti putea trece pe sub podul Academiei, Rialto si Scalzi.

Ziua 2: o incursiune pe insulele invecinate Venetiei cu vaporasul faceti o croaziera în laguna vizitând Insula Burano, unde veti putea admira vestitele dantelarii venetiene si biserica San Martino Vescovo, apoi insula Murano, unde se gasesc vestitele "fornace" de fabricat sticla si oglinda venetiana unde se poate merge la un  atelier de sticlarie, puteti sa va cumparati diferite obiecte din sticla de murno, sa nu ratati vizitarea bisericilor Santa Maria si San Donato.

Cum ajung acolo ?

Cel mai indicat ar fi cu avionul, pe aeroportul Marco Polo din Venetia sau varianta low cost pe aeroportul din Treviso care este la aproximativ 30 km de Venetia.


Se mai poate opta pentru varianta individuala ( cu masina in functie de distanta pana la destinatie ) sau excursii organizate de agentiile de turism.


Din aeroport sunt autobuze pana in Piazzale Roma. O alta optiune mai costisitoare ar fi un taxi pe apa pana in centrul Venetiei.



Cand ma duc acolo ?

- multe persoane aleg primavara sau toamna datorita mirosului specific si renumit in luniile de vara.
- iarna piata San Marco este posibil sa fie inundata ( un atu ar fi posibilitatea de a te plimba cu gondola prin piata San Marco ).
- celebrul carnaval atrage anual un numar impresionant de persoane si are o traditie straveche.




Cazarea


La un hotel oarecare de 3* pozitionat in centrul turistic in mod normal in jur de 50 eur/ camera / noapte ( in timpul festivalului pretul este in jur de 100 eur / camera / noapte ).

Bucataria

este specializata in peste si fructe de mare cu o influenta care reflecta trecutul comercial al orasului ( rodii, nuci, struguri ).


Transport

cel mai util mijloc de transport ( autobuz pe apa ) este vaporetto - linia 1. Centrul orasului este indicat si o reala placere de explorat pe jos. Un mijloc de transport unic si un must do este plimbarea cu gondola ( un vin pentru gondolier il determina pe acesta sa faca o demonstratie de canto - o sole mio ).


Sfaturi utile

- cumpara un Venice card cu transport gratuit 1, 3 sau 7 zile, acces la muzeul municipal si diferite alte reduceri.
- viziteaza San Marco dupa masa ( datorita grupurilor este foarte aglomerata dimineata ).
- merita sa vizitam insulele Murano si Burano renumite pentru sticla fabricata acolo.



Un comentariu:

  1. Perfect ! Chiar ma gandeam sa vizitez Venetia curand si chiar nu avem idee cum sa incep ! Multumesc pt articol .

    RăspundețiȘtergere