marți, 2 august 2011

Jurnal Calatorie : Paris, Franta

Parisul este capitala romantismului si a modei.


Cum ajung acolo ?

Parisul are 2 aeroporturi : Orly si Charles de Gaul. Ambele au conexiuni bune feroviare cu Gare du Nord ( aprox 40 min ). Sau o alta varianta ar fi aeroportul din apropierea Parisului, cel din Beauvais - aflandu- se la o ora distanta cu shuttle bus-ul. Pe linga mai exista  si taxiurile. 


Cand merg acolo ?

In Aprilie temperatura medie este de 12 grade, iar zilele sunt insorite ( seara poate fi racoare ).


Cazarea

Un hotel de 3* modest costa aprox 85 eur / camera  / noapte.

Pentru un hotel luxos platim undeva in jur de 580 eur / camera / noapte.


Masa 

Oras renumit pentru mancarea sa rafinata. Recomandam : briose cu unt, branzeturi, iar pentru prinz La Palette sau Rue de Seine. Seara stridiile de la Le Bar a Huitre sunt senzationale.

Aprox 300 eur/ zi / 2 pers pentru cazare, transport, masa si taxe de intrare.


Transport 

Metroul este cel mai recomandat mijloc de transport in Paris.

Program propus 5 zile Paris

 Incepe din inima orasului, Ile de la Cite, unde poti urca in varful catedralei Notre Dame pentru o panorama a Parisului. Din apropiere iei un vaporas si faci o scurta croaziera. La Bertillon poti savura cea mai buna inghetata din Paris si mai apoi sa te plimbi pe Ile Saint-Louise.


Ziua 2 - viziteaza Musee National du Moyen Age dupa care mergi la cafenelele de pe Rive Gauche. Dupa o plimbare in Jardin du Luxembourg mergi la Musee d'Orsay.

Ziua 3 - viziteaza cel mai intim cartier al Parisului, Marais, si viziteaza apartamentul lui Victor Hugo in elegantul Place des Vosges.


Ziua 4 - astazi vizitam Louvre ( este necesar sa plecam devreme ). Dupa ne plimbam prin Tuileries, Rue de Rivoli iar la apus pe Pont Alexandre III.


Ziua 5- incepem cu Montmartre, Sacre-Coeur, iar mai tirziu cu metroul la Turnul Eifel pentru o ultima privire de senzatie asupra orasului.


Sfaturi     

- muzeele sunt inchise luni
- centrul Pompidou se inchide la 22